woensdag 2 juni 2010

Hachee op z'n Grieks

Verbazend eenvoudig gerecht. En ik heb er altijd een succes mee, geweldig. Je hoeft er niet eens ingewikkeld boodschappen voor te doen.

Ingrediënten:
500 gram magere runderlappen
bloem
3 eetlepels olijfolie
_____________________________

0,25 liter water
0,25 liter rode wijn
_____________________________

1 eetlepel azijn
2 blikjes tomatenpuree
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 theelepels zout
halve theelepel suiker
halve theelepel zwarte peper
half pijpje kaneel
3 kruidnagels
500 gram hele, kleine uitjes

Recept:
Snijd het vlees in flinke dobbelstenen, wentel ze even door de bloem en braad ze in hete olie bruin. Maak de jus af met het water en de rode wijn. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Laat het vlees in dat mengsel minimaal vijf kwartier stoven (liefst een uur of twee).

Serveer het met witte rijst.

Laat me weten wat je bevindingen zijn als je het heb uitgeprobeerd. Succes verzekerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten